Moment of haha


Gästbloggning från anonym beundrare av BUTTAHARA

Jag har hör viskningar om en liten hemlighet som ingen får veta.. nu blev ni nyfikna? Fast jag vet inte om det är en hemlis men jag är emot den iallafall, så alla ni som är med mig och demonstrera för (fast egentligen mot) BUTTAHARA skriver en kommentar med sitt namn så fixar jag resten! men jag lovar att det är värt att kommentera.

Jaja nog om det nu, jag sitter hemma hos Johanna.. VEM ÄR JAG? gissa gissa gissa :D jag är rädd för det svarta katten och har mörka jeans på mig. Nu kan ni nog nästan förstå va? Jag är så omtyckt av johanna att hon erbjöd sig åka till statoil och köpa glass till mig om hon inte hade någon hemma. Alice tycker nog också om mig.. jag är omtyckt av ganska många tror jag, men som sagt så vet man ju aldrig.

Johannas mamma sover men jag fick komma hit ändå! tror inte någon av er skulle få det.
Jag tycker om johanna med, hon har en fin humor och blev jätte bra i håret när hon klippte sig, någon av er som kommenterat det? nej precis och det har jag, just därför hon tycker om mig mer än vad hon tycker om er. Nu är ni lite avundsjuka att ni inte är i mina skor va?

ojdå hörrni, nu fick jag precis en tröja av Johanna! den ni.. inte alla som får.
men nu är det nog dags att lägga upp det här inlägget men några frågor som rullar runt i tankarna på er just nu:
- vad är hemligheten?
- vem är det som skriver?
- varför är inte jag lika cool som den som skriver?
- ska jag köpa en mörk katt och ett par mörka jeans?
- sitter den hemliga mr J där?

HEJA SVART-VITT
Whatbuying

Bild 1 är redigerad för cirkus ett år sen.
Bild 2 är redigerad för sisådär någon vecka sen.
jaha-ra

Time for change

Nu ska håret klippas!
Funderar stenhårt på att följa samma väg som förr, Katherine Moennig vägen, vilket gör rubriken lite ironisk...
Men ijallefall, här under ser ni vad som är bäst hittills, men förslag tas emot.


jahara.

Lagfest

Bilder i massvis. De första bilderna, alltså bildserien på Emma och Sören är tagna av Martina.

Och nu till annat folk:
jahara.


Hej då Sweden!

Sitter vid das Gate nu, snart är vi välkomna in i det lilla planet som kallar sig för Thomas cook. Känns bra. Lämnar snart Arlanda för att börja sväva bland molnen. Kanon helt enkelt!
ahara

Faith in love

Mitt "s" börjar svika, detta resulterar en ledsen Skogh.
Men det har inget med inlägget att göra, utan Reba McEntire spelas och lite bilder redigeras. När bilder har redigeras händer det ofta så att de hamnar här, inget undantag i detta fall.

Dessa bilder är bättre i större format, men jag kämpar stenhårt med att hålla ögonen öppna så jag orkar inte fixa någon form av länkning.
jahara.

Tjobree!


conversiations with my 13 year old self.

Dags för ett djupt inlägg. Det är kanske inte riktigt meningen att någon ska fatta vad jag skriver i de meningar som kommer att följa detta stycke. Jag skulle nästan lika gärna kunna skriva på Kinesiska.

Vore det inte riktigt trevligt att åka hem och kakla köket, sätta dit den där första rutan och fortsätta att jobba intensivt i 2 dagar.Sen efter att man har gjort det, efter allt slit, ja då har man lärt sig så sjukt mycket. Då borde man riva ner det, och göra om allt igen. För så skulle man utan tvekan göra det mycket bättre och snyggare. Då tar man liksom med sig all ny kunskap till ruta ett igen. Då blir det succé. Då kan man börja att pimpa badrummet också.
Så, om jag fick leva om mitt liv med all kunskap och erfaranhet som jag har nu.. Skulle jag leva det på samma sätt? Skulle jag ha de drömmar som jag har nu? Skulle jag ta risker eller chanser? För om man tar en risk, så finns det även en chans. En sak är säker, och det är att jag skulle fortfarande vara mig själv. Alice.

You're angry
I know this
The world couldn't care less
You're lonely
I feel this
And you wish you were the best
No teachers
Or guidance
And you always walk alone

Ahara- ett färglöst liv kan skapa glädje.


Utfyllnad del 2

En annan form av utfyllnad dessutom. Önskas det lite lagfest bilder imorgon eller ska de enbart få synas på ansiktsboken?

Bilden tagen från den bästa visiten i sommarstugan någonsin. Korven avnjuts till brunch innan lite bad och båttur.

jahara.

Utfyllnad

Jag håller faktiskt på att redigerar dessa än...

Vem fan flyger till Sverige för att sjunga en låt i tv4?

En idiot. Finns inget annat svar på den frågan.

Alla tanker jag besitter för stunden, förutom de om Jordan Sparks, ska tryckas ner här under. Detta kan bara sluta i katastrof.

Jag blir nästintill förstörd varje gång jag ser eller hör att någon är kär i Rabhi. Att han ens gick vidare från hans audition är för mig ett stort jävla frågetecken. Han kan varken prata eller sjunga. Usch!

Mouna må vara den segaste personen att ta sig från plats A till plats B. Jag har snart väntat på henne i 4 timmar och nu är hon äntligen på väg. Måste vara rekord!

Jag känner mig så extremt inspirerad men samtidigt inte. Vill bara sätt mig framför tangenterna eller blocket och skriva ord efter ord, men då slås en spärr på och fingerspetsarna lyckas inte skapa annat än dessa för jävliga inlägg, som jag inte ens lyckas avsluta.

2 timmar senare:
Mouna kom aldrig.


Jahara.
Ett ögonblick med hat

Jag hatar kemi, framför allt Åsa. Mamma tycker att jag hatar mycket, förmodligen de i klassen också. Emma kallar mig bitter, men hon ser ljust på mig ändå. Eller hur det nu var. Åter till mitt hatande. Ja, mamma, jag hatar mycket. Det kan vara på grund av att jag saknar förmåga att se de bra saker i de dåliga, eller bara det faktum att det finns mycket att hata. Ska man behöva gråta arslet av sig framför en lärare för att den ska inse att man inte mår bra? Att man ständigt sitter med gråten i halsen och att stegen man tar bara blir tyngre och tyngre? Är ett "hur mår du?" för mycket att kräva av en lärare? Går den emot alla normer om att en gymnasie elev ska ta eget ansvar? Betyder eget ansvar att människor runt omkring ska sluta vara människor utan istället agera okänsliga varelser? För Åsa, det är precis vad du är. När jag inte fick MVG på provet blev du besviken, ännu mer besviken på det faktum att jag inte ens fick VG. Men mitt betyg har inget med min kunskap att göra. Det beror på att jag släppte pennan och gav upp, för jag orkar inte mer. Varje dag får jag tvinga mig upp ur sängen och den ångest jag har över skolan är en ångest som aldrig försvinner. Jag har en prestationsångest som heter duga och krav jag inte har motivation eller ork att uppfylla. Du fick mig att gråta en hel bussfärd till Linköping. Du fick mig att för första gången någonsin bryta ihop i skolan. (Tacka Gud för Matilda Wreeth.) Du är inte den enda och jag hatar det också. Jag hatar att det finns för få lärare som Erin Gruwell. En lärare som verkligen vill att eleven ska lyckas och vägrar tillåta den att inte göra det. En lärare som bryr sig, en som inte är där för att göra sitt jobb, utan för att göra världen till en mycket bättre plats att leva på. De har världens möjlighet att inspirera oss, att bli våra förebilder och få in oss på rätt vägar i livet. Är det för mycket att begära att ni ska greppa tag i denna möjlighet och ta vara på den?

Det är på grund av detta jag fortfarande spelar innebandy. För att när jag sätter min fot på träningen och träffar laget försvinner alla ovanstående tankar. Det är även därför jag tränar ett lag, de lyckas med exakt likadant. You're the sunshine in my life och därför går jag hellre in i väggen än lägger av!
Cirkus 1.10 in i den. Magiskt!
Den som har satt ihop klippet har dock hoppat över "
You know what this is? This is a Fuck You to me and everyone in this class..."

jahara.

Quote of the day

"Some days the only moments you get to yourself are the ones you spend on a toilet. That's why I take so long to pee."- Hayley Williams.

Skärmtid

Min lärare skickade ut mejl med diverse information och avslutade sedan mejlat med detta:

"Enl undersökningar har man kommit fram till att ungdomar i gymnasieåldern i snitt använder 50 - 70 timmar vid en skärm i veckan.
Skärm tid är den tid man sitter framför en skärm dvs. mobilen, datorn, tv, m.m
nästan all skärmtid i undersökningen är icke produktivt.
Jisses vad mycket tänkte jag, och vill sätta det i sammanhang.
Läs siffrorna med en liten nypa salt men det finns de elever som detta kan stämma på.

En vecka består av 168 timmar totalt minus 1/3 del sömn ger
112 vakna timmar i veckan.

Skolan tar hand om eleverna ca 16 %  det ger
27 schemalagda timmar i veckan

Matte t.ex. har utlagt 3 klocktimmar i veckan + tiden eleverna ska räkna själva,
1 till 2 timmar i veckan tycker en mattelärare är lagom för de flesta att öva själva.
I trean har man säg 7 kärnämnen med eget arbete, det ger
7 - 14 timmar eget arbete i veckan.

Total skoltid 34 - 41 timmar

Tar man skärmtid och skolan kan det se ut såhär...

Värsta
112 vaken tid - 70 timmar skärmtid - 41 skol tid. ger  1 ! timme över till att umgås och idrotta....

eller
112 vaken tid - 50 timmar skärmtid - 41 skol tid. ger  21 timmar över till att umgås och idrotta....

eller
112 vaken tid - 50 timmar skärmtid - 34 skol tid. ger  28 timmar över till att umgås och idrotta....

Vad lär man sig av detta?
Är mobilen, tvn, datorn så viktig?
Det finns mycket tid som slösas bort vid skärmar."


Allt jag vill säga med detta är ja. Ja, datorn, TVn och mobilen är så pass viktig. Många kanske slösar tid framför dessa skärmar men jag känner att jag inte gör det. Sitter jag vid datorn skriver jag oftast, vilket är min stora passion i livet. Sitter jag med mobilen skickar jag säkert ett sms till en person som jag tycker otroligt mycket om och som jag mer än gärna vill prata med. Det kanske finns någon på andra sidan Sverige som jag vill hålla kontakten med. Jag kanske måste skicka ut information, vilket datorn och mobilen funkar ypperligt bra för. 
TVn har lärt mig mer än vad någon lärare kommer att göra. TV och internet är även ett sätt för oss att ha koll på vad som händer ute i världen.

Vi behöver dessa tre saker för att kommunicera och utvecklas. För att bli hörda och sedda. För att höra och se.
Det är snarare framför en lärare, bakom en skolbänk, som vi slösar vår tid.

jahara.

3 bilder, samma tysk

Till och med samma bild. Två ska se äldre ut, men minskade nog opaciteten lite för mycket på ett lager(oj vad det säger er mycket) så det blev inte riktigt bra någonstans istället.


Bussarna

Jag har nu bojkottat min handikappade cykel för bussen. Alice hade lagt upp ett inlägg med hennes åsikter och jag hade inte tänkt att vara sämre.

För det första. Stoppknapp- ljudet. Helt underbart. Det låter som på ett frågesportprogram på tv, där svararen svarar fel på frågan.

Second. Stolarna. Okej, man märker precis när man sätter sig att de är lite hårda, men resten av resan är det absolut inget man märker av.

Tres. Utsidan. Läcker lila och deras lilla tuber på toppen får Julius att tänka på rymdraketer och mig att på så sätt tänka på Julius. Det är inge fel med att tänka på Julius.

Och för det sista. 0% avgaser, 100% framtid. Bussarna är min nya kärlek. Min handikappade cykel får förbli handikappad och så in i helvetet bojkottad.


PS. Basshunter får mig att vilja köpa spotify premium.

Jahara.

6 kvar.

Vår allas kära Ellen Degeneres kommer att vara den fjärde domaren i American Idol 2010. Som förövrigt börjar i januari. Hon kommer att hoppa in som domare efter alla auditions. Hon är rolig, för er som mot all förmodan har missat henne.

Ellen said, "I'm thrilled to be the new judge on American Idol. I've watched since the beginning, and I've always been a huge fan. So getting this job is a dream come true, and think of all the money I'll save from not having to text my vote."

Läs mer här

Ahara.

7 to go

Länge sen kärt folk! Tänker ordbajsa ut mig ett litet och kasst "för stunden" inlägg.

Numero uno.
10-0. Jag blir faktiskt rörd. Stolt också.

Numero dos.
Sveriges landslag. Hej inte överskattat alls.

Numero tres.
Historia uppsats
Svenska uppsats
Engelska uppsats
Samhällskunskaps uppsats
Kemiprov
Matteprov
Fysikprov
Affärsplan
Skogh älskar skolan. Med hela sitt hjärta... faktiskt.

Numero cuatro.
Jag saknar mamma. Sicken tur att hon kommer hem och dryga 7 timmar. Lakritspipor ska jag få då. Och en kram. Smask och kärlek helt enkelt. Och kläder.

Numero cinco.
All tänkbar skam på världen ifall en av dens bästa damfotbollslag tvingas lägga ner.

jaha-ra

ängelskt inlägg.

Plugg iss äverysing aj kän shink ov!

Dagens tips.
ängelska pratar man i himlen, så det är lika bra att lära sig.
Om man någon gång skulle stöta på eller träffa en ängel alltså.

Så lång!
Ahara.

ny delikatess

Nu vill jag äta Indianbollar!
Så du behöver inte fråga: "ville du nått eller?" 
För är svaret självklart, jag vill ju bara äta en ny delikatess!

Snart ska jag börja gå till Broder Bjuhr, för jag ska vara där 1324. Annars missar jag skjutsen till den svart/vita Matchen. Tack på förhand förresten!

Ahara.

Alice


Kommissarien och havet....

Varför i hela världen väljer tv4 att på en av deras bästa sändningstider visa ett svensk-tysk kriminaldrama som är dubbat??
Skulle det inte vara för att det är dubbat skulle det kunna vara trevligt att följa. Jag gillar Wallander och Beck etc. Kanske inte fullt ut, men jag gillar deckare. Jag vill ju egentligen se vad som händer på Gotland, men det är motbjudande när man ser att rösten inte hör ihop med munrörelsen.

Kanske får ta och läsa böckerna. Om de finns. Hoppas att de inte är dubbade bara.

Ahara


A-lice


recension

Jag var ju tvungen att provåka.
1. SJUKT hårde säten
2. Låter roligt när man trycker på stop.
3. Riktigt fula. Uppe på taken. Usch!

Det som är bra är väl att de är miljövänliga, och det övervinner alla tre negativa saker.

Dagens tips. (Om du är över 19 år)
Betala inte med kontokort på bussen, måste man visa leg är det kört. Då måste du betala fullt pris!

Ahara.

Nya bussar

Jag har nästan lust att betala en slant för att teståka. Känns lite som på Grönan när man var lite. Men förväntan kanske är för hög. Man skulle ha ett sånt åkband, då skulle det verkligen vara nostalgi! 

Sen kan man fråga sig. När kommer vi få se rosa bussar? Eller turkosa taxibilar? 
Men det här med bussarna går ju trots allt för en god sak. Goda potäter. Och något som kossor gillar, Gräs. Det är säkert några pundare som gillar det också. Men mest av allt gillar nog Green Peace Örebros gräs och potatis satsning!

Ahara

Heal the world

Det blev inte världens bästa uppslösning, men full fart nu kör vi!

jahara


RSS 2.0