Just checking in


Vi fortsätter med lite How I Met Your Mother

Lily: There are certain things in life where you know it's a mistake but you don't really know it's a mistake because the only way to really know it is a mistake is to make that mistake and look back and say, "Yup, that was a mistake". So really, the bigger mistake would be to not make the mistake because then you'll go your whole life not really knowing if something is a mistake or not. And damn it, I made no mistakes. I've done all of this: my life, my relationship, my career mistakes-free. Does any of this make sense to you?

jahara.

Dagens HA HA

Ted: So I guess that decides it.
Marshall: Yep.
Barney: Hanging out at a coffee place not nearly as much fun as hanging out at a bar.

Ted: ...Hey, what's that?
Marshall: What?
Ted: That cute coffee girl wrote a heart by your name! [Sjunger medans han säger] Somebody has a crush on you!
Barney: [Sjunger också medans han säger] Somebody thinks you're me!

Ahara.

Cody Simpson

Den här killen är den nya Justin Bieber. Han, han heter dock något annat, sjunger lite bättre och är lite sötare. kommer förmodligen släppa en svängit album med en lite tjejig stämma, men jag tror att jag kommer att gilla den stämman och hans låtar. Han är inte så känd än, så jag hjälper honom lite på vägen.
Ahara.

Kraften

Det var många år sen jag kände denna dragkraft för någonting. Det var så många år sen att jag inte riktigt kan urskilja vilket år det egentligen var. Jag pratar givetvis om den kraft som gör att man vill köpa ett album i en faktisk affär, men inte vilken affär som helst. En skivaffär. Jag har bara hört några låtar av det brittiska bandet Stornoway och jag känner redan nu att jag kommer kunna lyssa på dem i många år, kanske till och med decennier framöver. Spotify kommer förmodligen också finnas i många, många, MÅNGA år framöver.

Slutsats: Inget album kommer att införskaffas.

Ahara, neherru


Systrar i jeans

Visserligen är böckerna betydligt mycket bättre, men det förändrar inte det faktum att detta, tillsammans med den första, är livets film.jahara.

Sate vilken roman det blev

Detta är skrivet på min mobil, på min väg hem från mitt jobb, på min gårdag.

Hej Bloggen.
Jag vandrar runt i min ensamhet, rädd som haren. Jag trodde precis att en 70årig gubbe, med cykellyse både fram och bak, skulle våldta mig. Men det var nog bara för att jag i det ögonblicket glömde bort hur cool, manlig och stark jag ser ut att vara. Ingen ger sig på en med keps och stadsträdgården tröja.
Japp, jag har jobbat. När jag anlände stötte jag på ett diskberg som fick Göran Persson att verka liten. Om jag hatade mitt jobb förr, hatade jag det ännu mer nu. Dock visade det sig vara en av de bättre passen på länge. Allt är ju faktiskt vad man gör det till och därför såg jag till att göra det i min takt, utan stress, med fina fikapauser och helt fantastiskt bra. Resultat: succé!

Nu är jag snart hemma, kära blogg. Jag borde sova men har för mycket socker i blodet (en nackdel med fikapauser) och är alldeles för gris. Så, käre blogg, vilken film ska jag se? Eller ska jag dra några avsnitt av den legendariska serien The Big Bang Theory? Det är jobbigt när framtiden vet men inte jag. Å andra sidan är det bra att inte alltid veta vad som väntar en. Är det något man verkligen ser framemot känns väntan bara längre och är det tvärtom slipper man gå runt med en, eller flera, klumpar i magen.

Nu har jag snart nått maximal längd på ett sms och bör därför runda av, men var inte rädd, jag är snart hemma. Tack för att du fanns här för mig när alla andra sov och när idioten glömde sin ipod hemma.
Puss och godnatt.

jahara.

Dagens tips

Robin: Barney! What the hell are you doing? Get in here, it's freezing outside. Are you insane?
Barney: Blame Lily and her oppressive no-cigars-in-the-appartment-rule. God, it's like Marshall is marrying the Taliban.
[Barney nyser i sina händer]
Barney: High-five.
Robin: Ewww, no. Look, you have to go home and get to bed.
[Barney lägger sig i soffan]
Barney: Oh Robin, my simple friend from the untamed north. Let me tell you about a little thing I like to call 'mind over body' ... You see, whenever I start feeling sick, I just stop being sick and be awesome instead. True stor

ahara.

Härliga

Härliga onsdag. Det började med ett fantastiskt arbetspass på Gustavsviks GK. Aldrig förr har någon gjort så lite på så lång tid, skulle man kunna säga, men så säger inte jag. Jag menar att jag gjorde så mycket som jag behövde och lite till. Efter detta pass blev det pannkaka av allting, gud vad jag käkade många, med mycket sylt på. Sen bar det av för att hämta min underbara, nu mera svarta Krilla. Därefter träning med Elittruppen, och sen en lite  soft träning med div. 3. Det är kul att spela när det är roligt. Jag hade definitivt spelat elitserien om jag varit kvar i Sverige, det kallar jag tajming.

Nooooooooo, jag har just skrivit ett hej-dagenboken-inlägg..

ahara.


London Calling

Tänka sig att tider går så fort förbi. Redan om en vecka kommer det att stå "Detination London" i min panna. Jag är hundra på att denna tripp kommer kännas som en mikrosekund, men jag är tusen på att det kommer vara en av de bästa sekunderna i mitt liv. Jag kommer spendera denna sekund på bästa tänkbara sätt, tillsammans med Jenny, Johanna och inte minst Mouna. Jag kallar oss Powerepuffpinglorna.Ahara.

Nice, I say. Nice

David Day heter pojken. Han är bra go han.jahara

Quote of förra veckan

"You have three choices in life: give in, give up, or give it your all." ~Author Unknown

Veckans 3 repeat

Lars Winnerbäck – Kom ihåg mig
Ison & Fille – Jag Skrattar Idag
Oskar Linnros – Från och med Du

jahara.

How low can you go?

Jag ville bara uppdatera för världen att jag har precis skaffat mig ett inlogg på det nya lunarstorm, LS8. Mitt liv är inte mer intressant än så. Men det är bara för marknadsföring... lovar...

jahara.

Sofistikerad allsångskattSöt kissemiss? Då ska ni höra hur fint han sjunger.

jahara.

Från och med då

Den 20:e blev 19:e.

Jag orkar inte leva i nuet längre. Jag vill leva i aussiepussieland. Plocka grapes, surfa på vågorna, sukta efter pöjkarna, göra de små stegen till stora, vidga vyerna och utvecklas som människa.
63 blev 62. Men vem håller räkningen?


-inte min bild-

jahara.

Ursäkt

Jag ber om ursäkt kära vänner. Jag känner lite skam över mitt dåliga bloggande. Just nu består mitt liv av annat. Jobb, träning och "How i met your mother", Jag gör inget annat. Så nu slår jag näven i bordet så hårt att jag aldrig kommer göra det igen. Jag kommer bara göra det igen om jag är riktigt arg. Alldeles nyss slog jag den i bordet, men inte med mening. Därför kommer jag undvika det ett tag framöver. Åter till min ursäkt. Förlåt. Punkt slut.

Ahara.

G-viken by early summer

Känns som om att bilden faila lite med ramen, men Staffan har sagt att man inte ska märka fel på sina egna verk för ingen annan kanske märker det annars. Så antingen glömmer ni att jag har sagt något eller så glömmer jag att Staffan har sagt något. Det sistnämnda funkar nog bäst för mig.jahara

Story of my life

Efter att fint arbetspass kliver jag in på mitt rum, slänger en blick mot mitt skrivbord och upptäcker att någon ska dö. Alla mina gröna pärlor är utspridda på skrivbordet. Zeke eller Nemo? Nemo eller Zeke? Ilskan över detta var på topp, men när jag vänder mig om bestiger jag den. Spya. Samtidigt som jag kokar av ilska är jag glatt tacksam över att kattfan hade träffat den enda ytan på mitt golv som inte är täckt med kläder eller annat.

Eftersom att jag inte gillar mina katter och påstår att de inte är mina gick jag till mamma och bad henne städa efter Nemo eller Zeke. När uppdraget är slutfört återvänder jag till mitt rum. Vad beskådar jag? Jo, ett kattfan som har bestämt sig att täcka över sitt dåd. Med vad? Mina kläder, givetvis. Så den där lilla tacksamheten jag hade känt innan försvann lika fort som Zeke försvann ut från mitt rum när han upptäckte att jag hade upptäckt honom. Mina byxor, mina nycklar och mitt kära coachblock. Life will never be the same again.jahara

Bortom ord folk, bortom ord

Jag förstår varför Alice tjatade om att jag skulle se den. Den är helt fantastisk och mer än så.
jahara.

This is the world we live in

Jag väljer att publicera ett in i helvete långt inlägg under klippet. Texten handlar om hedersrelaterad våld och är den absolut viktigaste uppsatsen som jag har skrivit i hela mitt liv. Den skrevs dock innan jag läste boken "Varför mördar man sin dotter" och därav känns den lite tunn och mycket viktiga saker fattas, men den får duga som en liten spridning just nu, klippet säger egentligen tillräckligt ändå.Fadime Sahindal blev skjuten av sin far, ett skott som kostade henne livet. Hans motiv?
Hon hade stått upp för sig själv, älskat den hon ville älska och på så sätt förstört familjens heder.

 

Fadime höll tal i riksdagen den 20 november 2001. I talet berättar hon hur det är att leva som utländsk tjej i Sverige, där kulturen är helt olik den hon och hennes familj är vana vid. Innan hon och hennes familj kom till Sverige var de väldigt lyckliga och hade en varm gemenskap. På grund av ekonomiska skäl valde de att flytta till Sverige. Fadime var då 7 år. Ju äldre hon blev och ju mer hon anpassade sig till den svenska kulturen, desto mer förbud fick hon. Hon fick inte längre umgås med svenska kamrater eller delta i aktiviteter efter skoltid. Hon skulle lära sig att läsa och skriva för att fungera som föräldrarnas länk till samhället, den övriga utbildningen var inte nödvändig då det inte krävdes någon sådan för att ta hand om barn. Hennes föräldrar ville att Fadime skulle till Turkiet för att gifta sig med en av hennes kusiner, men Fadime ville själv välja vem hon skulle spendera resten av sitt liv med. Ett vanligt synsätt för muslimer är dock att familjen och släkten står i centrum och därför är det bättre att en person lider än en hel släkt. Hela släkten skulle alltså gå lidande ifall Fadime inte ville gifta sig med hennes kusin.

 

Hon berättar hur hennes föräldrar såg på det svenska samhället. De ansåg att svenskarna inte hade någon kultur eller någon respekt för familjelivet. Denna syn hade de fått av sina fördomar.

Fadime vägrade som sagt att gifta sig med hennes kusin och istället förälskade hon sig i en svensk kille. De inledde ett förhållande i smyg, men när fadern väl fick reda på det började han slå både Fadime och hennes partner. Detta agerande var inget som förvånade Fadime. Det är pappan som ska se till att familjens heder bevaras, döttrarnas oskuld likaså. Fadime var nu en uppkäftig hora som hade dragit skam över hela familjen. Hennes liv var nu i fara och hon var tvungen att fly hemmet. Hon fick ta emot hotsamtal från släktingar och hennes lillebror fick i uppdrag att döda henne. Det är ofta bröderna som får på sig detta uppdrag, då de är under 18 och inte får lika högt straff.

 

Hon talar om för åhörarna hur polisen inte tog henne på allvar och därför tog hon beslutet att rikta sig till massmedia. ”Jag blev en röst och ett ansikte för de tjejer som lever under förtryck och som riskerade att bli utstötta eller dödade om de inte underkastade sig sina familjers vilja och levnadssätt”, säger hon.

 

Hon säger, med facit i handen, att om hennes familj hade fått stöd från staten och hjälpt dem att bli mer delaktiga i det svenska samhället hade Fadimes historia aldrig behövt hända.

 

Det hann inte gå ett år efter hennes tal, innan Fadime fick möta döden. Efter 4 år med ständiga hot från sin bror och pappa gick hennes pappa från ord till handling och sköt ihjäl henne med två skott i huvudet.

 

Hedersvåld, vilket i de flesta fall är mord, sker alltså för att familjen ska återfå sin heder som gått förlorat på grund av en familjemedlems handlingar.  Det är ofta flickan det handlar om, det är hon som ger familjen dens rykte och det är kopplat till hur hon beter sig utanför hemmet. Allt som krävs för att hota hedern är att en tjej ses tillsammans med någon av det andra könet. Skulle hon i sin tur sova över hos någon skulle det betyda att hennes oskuld skulle gå förlorad, familjens heder likaså.
Kicki Åhré Älgamo, projektledare inom socialtjänstförvaltningen, säger att hedersförtrycket kommer från flera olika anledningar. Dessa är tradition, kultur, ”religion”, individuella och psykologiska faktorer, utanförskap och könsmaktsordning. Religion sätts i citattecken för att de religiösa skrifterna inte säger något om hedersförtrycket. Författarna till boken ”Varför man mördar sin dotter” säger däremot att fattigdom, patriarkat, religion och upplysningen är hedersvåldets faktorer. De ser fattigdomen som ett hinder för övergången från ett kollektivt samhälle till ett individ. Varför patriarkatet är en anledningen säger sig självt. I ett patriarkat står männen högst upp, det är han som styr. Brist på upplysning och utbildning innebär att barnen går i föräldrarnas fotspår och aldrig lär sig av deras misstag. Sharafs Hjältar är en verksamhet som jobbar för att få killar att ta avstånd från hedersrelaterat våld. Får unga denna hjälp, alltså upplysning, kan de inse sina förfäders fel och sätta stopp på hedersvåldet. Medlemmarna i Sharafs Hjältar är till större del från mellanöstern.

Det är inte bara flickorna som drabbas av detta bisarra agerande, utan även killarna. De måste ta på sig en roll som systerns ”bevakare” oavsett vad de tycker om saken. De vill inte leva som sina föräldrar och farföräldrar, men av rädsla gör de det ändå.

 

Det är mamman som får skulden när ett barn förstör familjens heder. Det är nämligen hennes uppdrag att uppfostra barnen och i detta fall skulle alltså hon ha misslyckat. Pappan skulle förlora all tänkbar manlighet och respekt, vilket är två väldigt viktiga saker hos männen i denna kultur.

 

Elisabeth Massi Fritz är Sveriges enda advokat som är specialiserad på hedersmord och andra hedersbrott. I en intervju yttrar hon att staten borde göra tvångsäktenskap till olagligt och att den som viger ska straffas, föräldrarna likaså. I samma intervju nämner hon att samhället sviker hedersvåldets offer. De måste hjälpa de utsatta med att komma igång med ett nytt liv, alltså med flytt, boende, skola och jobb. Sara Mohammed är ordförande i föreningen ”Glöm aldrig Pela och Fadime”. Hon säger att detta inte kommer att lösa hedersfrågorna på sikt, utan hon tycker, liksom många andra engagerade i detta ämne, att det är viktigt att sprida kunskap om hedersvåld. Ovetandet är nämligen en stor anledning till att det sker. Vi måste i tidig ålder börja diskutera detta i skolor.
Hon tycker också att det måste komma upp fler lagar. Bland annat borde slöja förbjudas och religiösa friskolor borde stängas.

Alla utlandsfödda flickor får inte delta i på alla lektioner. Ämnen som musik, religion och sexualundervisningen är de som ofta förbjuds av föräldrarna. Sara Högdin, som har gjort en undersökning på detta, poängterar att skollagen måste skärpas då den inte säger hur mycket rätt de har att gå emot föräldrarnas krav.

Ett exempel på hur bland annat kunskap skulle förändra detta med hedersrelaterat våld är mordet på Abbas Rezai i november 2005. Kicki Åhré Älgamo anser att detta mord kunde ha förhindrats ifall det hade funnits mer kunskap och samarbete mellan myndigheterna. Abbas och hans flickvän träffades på Internet och de båda kommer från Afghanistan. Flickan fick inte delta på alla lektioner i skolan, vilket är väldigt vanligt hos flickor som är utsatta för hedern. Hon fick inte heller praoa, vara med på övernattningar eller skolfester. Kicki menar att man redan här kunde märka hennes situation.

 

Flickan flyr hemmet för att ta sig till sin Abbas och hon anmäls försvunnen. Det är mycket vanligt och det sker på grund av två syften. Det ena är för att få polisen att hjälpa till att hitta flickan, den andra är för att sätta upp en rökridå. Den sista anledningen innebär att man har tagit ett beslut om att flickan ska mördas. Flickan har alltså sovit borta en natt och detta innebär att hon har förlorat sin oskuld. På grund av religiösstatus är det Abbas som offras för att flickans familj ska återfå sin heder. Efter att flickan hittas kör socialtjänsten ner paret till Småland. De sociala myndigheterna har fått information om att flickan ska giftas bort och då var hon bara 17 år. Kicki tycker att, på grund av hennes ålder, skulle de ha ryckt in redan då. I socialtjänstens anteckningar finns det med ett uttalande av Abbas. ”Det här blir nog mitt sista dygn”, säger Abbas i bilen på väg hem till flickvännen.

 

Abbas tog emot 6knivhögg i hjärtat, för att då går kärleken till flickan sönder. Medan han fortfarande var i livet fick han kokande olja i ansiktet som symboliserar jaget, denna handling blev då en förolämpning mot hela släkten. Flickans bror dömdes för mordet, dock anser Kicki att många fler var inblandade. Hade kunskap till hedersrelaterat våld funnits hade fler kunna sitta bakom galler för dessa dåd, men framförallt hade det aldrig hänt.

 

 

jahara.

Whut-up!?

Jag och Johanna gjorde det omöjliga igår. Vi åkte till Sixtorp på 2,5 timmar. Det skulle kunna vara möjligt om man åker från Hummelsta, men inte om man åker från Örebro. Vi har alltså bevisat att allt år, vare sig man vill eller inte. Det känns som att detta inte var en engångsföreteelse, vi kommer bevisa att vi kan göra det omöjliga fler gånger.. Jag kan förresten skyltarna i sömnen. Inte för att jag sov när jag körde, för att man såg dem upprepande gånger. Sixstorp, Mullhyttan, Lekhyttan, Vekhyttan, Prylmarknad, Övratorp, Haga, Hagen, Binninge, Gropen, Berga, Kinkhyttan etc. osv. mm..

ahara.


Dags att äga

Resten av denna dag kommer bli väldigt legen-vänta på det-darisk. Det hela kommer börja med lite barhäng med cola och rikligt med is. Därefter ska jag och Johanna göra det alla vill göra. Tyvärr kan jag inte berätta vad vi ska göra, det är nämligen lite hemligt. berättar jag det så kommer bara sluta en vattenspridareffekt. Kul att ni frågar. Vattenspridareffekten är precis vad det låter som. Orden vi skriver kommer spridas över världen som en vattenspridare sprider vatten på hela gräsmattan. Man kan säga att just nu har jag gjort en liten knut på slangen. Jag kanske knyter upp den senare. Adjöss.

Jag slänger in detta inlägg på "buttahara spridar". Jag tycker att det passar in där på något vänster.

Ahara.

Quote of a lifetime

“Do the one thing you think you cannot do. Fail at it. Try again. Do better the second time. The only people who never tumble are those who never mount the high wire. This is your moment. Own it.” - Oprah

 

 


FB

Jag skrev det på Facebook och jag skriver det igen. ACn är på max och en portabel fläkt står på två, det är så högt man kan nå. Vill ni läsa hela dikten, baserad på en väldigt sann händelse, så kan ni gå in på Facebook och söka er vidare till min profil. Jag gillar det här med cyberrymden, men jag tror att jag numera kommer kalla det Facebookrymden. Det jag menar är att Facebook tar över mer och mer. Se er omkring. VIP-listan fixas genom FB, FYI (for your information), FB är en pördig förkortning av den otroliga sajten, eller ska jag kalla det världen, Facebook. Olika tävlingar av alla dess slag avgörs på FB. Man söker jobb på FB. Vissa använder FB istället för Match.com. Snart kommer man kunna laga mat på FB, ett klick på gilla-knappen och pastan är kokad... ett till och du får ketchup, ännu ett och det står FB över pastan..

Med tanke på att detta inte är möjligt än, så kan vi säga att Facebook är Cyberrymdens vintergata.

Om jag får barn, ska jag döpa det till Facebook, oavsett kön. Bara för att det är ett snyggt namn, inte för att jag dyrkar Facebook eller så.

Ahara.

Otur?

Fredag den 13e, otur? We'll see.

ahara.


It's time

It's time to ta sig i kragen... Men med tanke på att jag inte har någon krage idag så får det helt enkelt vänta.

Skön rush det var imorse, älskar när datorn inte är igång inom 10 minuter, när kunder kommer när det är stängt och man inte kan göra annat än att vänta på att en dator ska vakna. Jag är förtusan mer morgonpigg. Vågar dock inte rata för mycket, datorn kanske fattar vad jag skriver och gör allt för att paja. Å andra sidan är ju datorn så pass seg och trög att han inte kommer fatta vad jag skriver. Han kan säkert inte ens läsa. Jag menar man lär sig att gå innan man lär sig läsa, så risken att han kan läsa finns inte ens. Vad oroar jag mig över? Ingenting.
 
Ahara.

Dagens tips dagens tips tjalalalala dagens tips

Oj jisses vad lite kunskap jag har spridit till er. Ni måste vara jättebesvikna, men ta't lugnt kvinnor och män, here it comes.

Under mina 19år som människa har jag hunnit notera att solen inte alltid skiner här i Sverige och under de senaste åren har jag även insett att det absolut bästa tidsfördrivet under de regniga perioderna är att antingen att läsa en bok eller se på en film. På läsfronten går mitt liv segt. Jag köper massa böcker men tar inte tag i att läsa någon. Däremot har jag sett en del film, digital designare som jag har varit. Därför, efter denna långa bakgrundscheck, giver jag er lite filmtips. Är även överambitiös och länkar till trailern, eller bara för lat för att skriva en kort recension.

Alla är kanske inte 5/5 toasts filmer, men lätt mer sevärda än amandavardets och kissies videobloggar.


Old onesGod morgon!jahara

Snart snart snart snart!!!!

Efter ett långt skypesamtal med min fru igår längtar jag mer än någonsin.
Den franske mimaren som har tystnat kommer att vakna igen, men det bästa av allt, bananas of the woooooorld (will) unit! Jocke föredrar att säga världsklass, men jag håller mig till Barney. Awesome. Legendary. Up top. Nailed it. Whatuup! London.Ja-hara

Ny ideé

Jag kom på vad jag ska sysselsätta mig med för att lära mig lite om Australien. Jag ska göra ett spel med massor av frågor om just Australien. Men det ska jag inte sysselsätta mig med nu. Nu ska jag skrubba mina gaddar.
Vi höres. Ait?

Ahara.

Hemkomst

Idag kommer min syster Helene hem från US and A, efter 1år i NY. Jag åker självklart och hämtar henne, så nu ska SAABen och jag ta en tripp till Stockholm. Som lite socker på grädden får jag ett ypperligt tillfälle att träffa pappa. Det var ganska längesen nu, jag saknar honom. Jag saknar givetvis Helene också. Up up and away.
Can't wait for Australia. It's gonna be lagendary-wait for it-dary.

Ahara.


Strunt

Just nu skriver jag på Johannas nya bebbe, vet inte om hon döpt den än. Vet inte om det är en flicka eller pojke heller. Jag måste fråga, man villju inte kalla en dator för den eller det. johanna hade tänk gifta sig med denna, och att det kommer att vara hennes man i en tid framöver. Jag kallar han Mr. Noname Skogh, men bara för att han inte är döpt. Vi får väl hälla lite vatten över honom om någon månad när namnet är bestämt. Men tillsvidare går han som sgat under namnet Mr. Noname Skogh. Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer.. Ingen är väl intresserad av vad jag gjort under dagen, men för er som inte är "ingen" så har jag och Johanna lekt flyttfirma, jag har även tränat i ett antal timmar och sen har jag käkat mat som var awesome. Nu ska jag och johanna sitta klistrade framför Mr. Noname Skogh och vänta på att Mouna ska ringa via skype. Så, på återseende.

Pusss

Ahara.

Motivationsbild


Hihi

Johanna: Jag är vid Karro nu
Alice: Vilket sammanträffande, jag var i skärgårn förra veckan

Dagens sound.

Bortsätt från att jag är en bra bit på vägen till att lära mig introt till Joshua Radins I'd rather be with you, så är denna låt dagens sound. object width="640" height="385">
Den är riktigt bra. Men kolla inte på videon, lyssna bara på låten. Man blir nämligen lite åksjuk.
Ahara.

live update

För tillfället sitter jag på jobbet och rullar mina små tummar, antingen är det förkylningen som spökar eller så är det så att man ser små ökenbollar studsa förbi lite försiktigt. Ett stilla men vackert ljud kommer in i receptionen, det låter som en lätt vindpust, en skön sommarbris. schhh. Schoooshhh. Schaschhhoo. Schwaash. När jag kommer hem står sova som nummer ett på min "att-göra-lista", om jag tycker att det börjar bli för ansträngande ska jag börja städa. Sen är det bara att bunkra upp med popcorn och vänta på att Emma ska komma med te. Vi ska vara sjuka ihop och kurera oss med te och en filmrulle.

ahara.


Flickan ovanpå

Sara Löfgren sjunger "Det är tomt när ingen vet".
Jag håller med Sara, fullt ut, men skulle bra gärna vilja tilläga att det är så in i helvete irriterande när inte ens en själv vet. Det är som Alice frågade sig häromdagen.

Är det en råtta eller en bäver?

jahara.

Ellabellabus.

Idag jobbar jag på Mosjö G&CC, frisk som en solstråle, skulle jag vilja vara. Jag är istället motsatsen. Dagen har ändå varit godtagbar. Ella kom hit vid 10-tiden, och sen har jag lärt upp henne hur receptionen fungerar. Vid lunch var det jag som ställde mig och gjorde våfflor, Ella som cyklade och hämta sylt, vi som åt upp allt. Ella är rolig. Hon är min nya BFF. Jag slutar snart och ska försöka att överleva den sista timmen ensam.

ahara.


Wilma 1.2
Prosit. Tack.

Idag upptäckte jag att det fortfarande finns en sol. Det var ju 20 år sen jag såg en sol. Jag hade glömt bort hur det ser ut när solen skiner och himlen är oskyldigt blå. Men idag såg jag himlen skymtandes utanför receptionen, fantastiskt. Jag ville givetis ut på golfbanan och sjkuta en bra score. Men det blev sig icke av. Tyvärr. Det får bli en annan dag. Något jag glömt bort men inte riktigt kommit på än är hur saker och ting smakar. Hur saker och ting luktar. Jag har tappat förmågan att andas genom näsan.  När jag ser mig själv i spegeln tror jag att jag ska se ut som en avatar, men det är fortfarande jag med en stor snok till näsa. Allt detta på grund av att jag har lock för näsan.
Jag blir alla gånger lika förvånad över hur hög volym jag har på radion när P3 spelar den bästa musiken och drar de roligaste skämten. Jag blir förvånad när jag, för en kort sekund, får tillbaka min hörsel som jag tappat på grund av att jag är täppt i öronen.

Det är fantastiskt att det i princip är fullt omöjligt att sjukanmäla sig på mitt jobb, speciellt på helgerna. Jag tror att jag som individ och människa, trots att jag känner mig som en avatar för tillfället, har en rättighet till att vara sjuk. Även fast det är något jag inte vill vara så har jag den rättigheten.

Ahara.

Far och Son

Hej Werner. Det var länge sen nu.
Jag har sökt mig till dig för att tala om min far.

Keith Urban sjunger i en sång:

"Lately I've been noticing
I say the same things he used to say
And I even find myself acting the very same way."

Och det är egentligen det jag har att säga. Jag har alltid sett mig som en som inte har mycket gemensamt med min familj, att det vore mer logiskt ifall sanningen var den att jag var adopterad. Men efter en vecka med min pappa på golfbanan så är det så tydligt. Han är min pappa. Mitt temperament, från pappa. Min "humor", från pappa. Min fantastiska egenskap att vilja alla människor något gott förutom de få svinen som faktiskt inte förtjänar det, från pappa. Viljan att bara vara för sig själv och göra ingenting, från pappa. Viljan att vara sin egna chef likaså. Jag kan fortsätta länge och långt, men min poäng är nog poängterad och fortsätter därför att citera Keith Urban:

"He's in my eyes
My heart, my soul
My hands, my pride
And when I feel alone

And I think I can't go on
I hear him sayin' "Son you'll be alright"
Everything's gonna be alright"
Yes it is"Och ja, det är lika br att låta det stå son istället för dotter, för det är så min mamma har beskrivit mig. Som hennes son. Bara för att jag hellre sparkade boll och hade på mig shorts...

jaha-ra


Ja, må du leva. Igår.

Jag kanske ska ge min kollega, chef, soulmate, bror, syster och idol ett stort grattis på 19års-dagen igår. Grattis. Jag tror att ditt år som 19 kommer bli ett av dina bästa. I alla fall hittils. För varje dag som går inser jag att det inte finns någon annan Johanna Skogh. Ingen annan skulle passa bättre att ha brevid sig på planet som kommer ha en destination med äventyr. Det kommer inte att vara något annat än en ära att sitta brevid dig när detta plan lyfter mot en helt annan kontinent. Ja, visst må du leva. Detta är egentligen något som man borde få höra varje dag. Alla mås leva oavsett om man föddes på detta datum. Så JA må du leva alla dagar i veckan. Idag, igår och imorgon. Trevligt att råkas. Som tur är vet jag att vi kommer ses fler gånger.

Grattis, och lycka till med ditt år som 19.

Ahara.

Skärgårdsnisse

Som jag berättat i tidigare inlägg så har jag varit i skärgårn. Vacket ställe. Jag bodde på en ö som vi kallar för Korpholmen. Detta säger såklart inte så mycket för er som inte har någon aning. MEN. Jag fångade en fet aborre. Jag döpte den till Harry. Han var god. Speciellt hans vackra fena. Och på tal om fena, jag är numera en sådan på att fiska. en fena alltså...

Ahara.

Alice på en cykel på en ö

När jag sparade bilderna i photoshop var jag faktiskt nöjd, men det försvann nu. Så ha det i åtanke när ni bestämmer vilken version som är snyggast. Berätta det gärna också, en åsikt sitter aldrig fel. Inte kritik heller. Men var snäll, jag är ganska känslig av mig nuförtiden.jahara.


Telefonsvararen

Jag kan inte sluta gilla låten. Den är ungefär lika underbar som Navid Modiris ögonbryn.jahara

Jag och min nya bebis


jahara.


Favorit i repris.

Tjejerna är bäst ingen protest
Protesten försvann, killarna vann!

Då har jag en fråga, hur kan något som inte finns försvinna?  Då blir det ju liksom minus, eller? 
Eller är det bara så att killarnas hiss inte går ända upp? 

Ahara- Mat du gillar - Priser du älskar

Farsta

Nu har örnen landat.
Vilken skön tågresa jag fick när jag åkte hit. Det började med att jag fick sitta brevid en liten kille som hade en fräsch dator och spelade film. Jag frågade givetvis om jag också fick kolla vilket jag fick och vi delade hörlurar (nej det gjorde vi inte och nej jag frågade inte). Mirrors hette den i alla fall. Den var lite läskig. När tåget stannade vid Västerås fick filmen ett hastigt slut, detta för att den lilla snubben skulle kliva av. Jag bestämde mig lika hastigt för att sova resten av resan. Väl framme bjuds på mat, och nu ska jag snart sussa.Ahara.

Dagen till ära.

Jag har jobbat idag, jobbar nu, slutar snart. Kors i taket. Det har varit en väldigt lugn dag, men även en lugn dag kan få någon lätt bris ibland. Det kändes som att en tromb kom och hälsade på vid lunch. Denna tromb kallar jag för "väldigt-förvirrad-och-korkad-kioskkille-som-har-lite-roliga-örhängen-och-läshpar". Det hela började med att han berättade att någon i restaurangen hade slarvat bort deras nyckel till kiosken. Han frågade om han möjligvis kunde få låna ett par nycklar, han visste att de fungerade eftersom han råkat låsa in sina egna nycklar i kiosken en gång. Klart grabben skulle få låna mina nycklar. Jag får ju tillbaka dem. Men ack, man ska aldrig ropa hej som jag brukar säga. När min mage började kurra, lagom tid för att kila iväg och beställa en smaskig hamburgetallrik, kommer "väldigt-förvirrad-och-korkad-kioskkille-som-har-lite-roliga-örhängen-och-läshpar" och frågar om jag har någon extra nyckel för att han råkade låsa in mina. Jag säger med en snäll ton "Nej, alltså de du fick låna var de enda vi hade"...
Hur ska denna historia sluta. Smart som jag är vet jag att ordförande för tävlingskommittén är ute och spelar golf och jag vet också att denne man snart kommer in på 9an. Fort som smör sjunker pulsen på både mig och "väldigt-förvirrad-och-korkad-kioskkille-som-har-lite-roliga-örhängen-och-läshpar". När herr ordförande kommer in kan grabben låsa upp och få ut min nycklar. Dock vet jag inte om jag kan lita på denna kille, hen verkar vara ganska tankspridd. Jag vet fortfarande inte om jag kommer få tillbaka mina nycklar. Men vi får se, det verkar vara en väldigt kontrollerad tromb. Får se om den blåser iväg.

Ahara.

Qoute Ala Bralla

Just nu sitter jag och läser blogginlägg som Buttahara har skapat genom åren. Jag hittade denna qoute.

"Jag hatar när man hatar något man inte riktigt kan få grepp, något man inte vet vad det är"

Det jag menar är att jag hatar när man inte vet vad man hatar. Man är bara sur hela dagen. Man vet att det är något som ligger och gnager, men man vet inte om det är en råtta eller om det är en bäver. Trädet faller eller tråden går av utan anledning.

Ahara.

Mini-semester

Korpholmen here I come.. Imorgon..
Jag ska åka till Stockholms skärgård måndag till onsdag. Det kommer bli en fantastisk Mini-semester. Att komma bort från Öret i några dagar är alltid skönt. Härliga Korpholmen väntar finbesök, av mig, Judas. Nu tänker du: "JUDAS, Judas Iskariot! Vafasen, det var ju en hipp liten kille när kristendomen började blomma". Alla vet ju att en Judaskyss är en synonym för svek. Jag ska upplysa dig om att Judas var känd för att vara en svikare. Det var ju han som underlättade de skriftlärde att gripa Jesus. Nu undrar du säkert också varför jag kallas det. Allt började på Öland. Jag hade varit där i två varma veckor. Jag och min vänn Johanna hängde mer än väldigt gärna med några fantastiska människor på Eriks runda. Det har jag gjort i alla år. De är anledningen till varför Öland är så underbart. I alla fall, en dag kom det två trevliga flickor från Örebro till Öland, Sandbybadet, och detta gjorde att jag och Johanna lekte lite med dessa. De Fantastiska människorna, Bövings, blev lämnade helt ensamma med sina gäster. Nästa dag var Judas född... True story... Det var dock jag som döpte mig själv till Judas. Jag ser detta namn med positiva ögon, det är ett namn döpt med kärlek.
Jag kommer aldrig glömma varför Öland är mitt paradis. Jag kan endast tacka familjen Böving och deras sätt att vara. 

Oj, tänk att detta blogginlägg blev en liten religonslektion. Glöm inte era böcker nästa vecka. Då ska vi nämligen börja med ett nytt kapitel. Jag ska berätta för er varför allt är så kast i Indien.

Ahara.

Tjenare grabbar!

Johanna kliver in på Mingus, pizzerian hon och Julius kom ofta till under gymnasietiden, efter att ha ringt och beställt en kebabtallrik.

Pizzabagare: Jaha, det var du som hade beställt! Det var längesen du var här!
Johanna: Eh.. Jo.. Jag bor ju på andra sidan stan så...
småprat...
Pizzabagare: Vi har höjt priserna till 75, men för dig, det gamla priset, 55kronor.
Johanna: Schysst, tack så mycket! Två cola också.
Pizzabagare: De kostar egentligen 15 nu, men du får för gamla priset, 10kr.
Johanna: Nemen man tackar!
småprat...
Pizzabagare: En pizzasallad till vår bäste kund också!

Någonstans inom mig så känns inte detta så jättebra, men å andra sidan är jag en stor anledning till att Mingus går runt och det är faktiskt väldigt snällt av mig.

jahara.

RSS 2.0