Första gången som...

Igår var en dag för många "första gången" moments. Alice har redan berättat om en av dessa, cyklandet till Bi-Lo med en hjälm på huvudet, på den vänstra sidan av vägen. Ett fint ögonblick i våra liv. Eller i vårt gemensamma liv. Beror på hur man väljer att se på det.

Det andra vi gjorde för första gången igår var att köpa mjölk, australiensk mjölk. Inköpet beror på det faktum att vi kanske har hittat oboy, eller något i närheten.

The last first moment får nog de andra att verka lite som en piss i Nilen, trots det faktum att vi har kunnat checkat av detta redan första dagen i Yamba. Dock har saker har kommit ivägen, typ trötthet och mörker, men tillslut tog vi tag i kragen och gick dit.
Vi börjar så här, sen levererar vi en bildbomb från gårdagen. Ljuset at Turners was pretty damn awesome.

jahara.

4k u bajk

Efter cykeltrippen till Bi-Lo, som det heter, så har jag blåmärken, helvete. Det är inte precis blåmärken som man liksom inte märker. Det är för i helvete blåmärken i röven. Det är inte skönt att sitta med andra ord. Idag såg vi en cool sak, eller flera coola saker. Men det lämnar jag över till Johanna. Känner att jag måste ge henne lite utrymme i denna blogg.

Ahara.


Dag 40 29/11 2010

4K, gaffel, nu kör vi.

Jag älskar hela familjen i Yamba. Shane ser ut som Günther med sin ansiktsfrisyr, men han tyckte faktiskt att "Touch my tralala" verkade bra... I alla fall. Yamba is my home. Måste bara hitta jobb här, annars får vi det knapert. Men det verkar som att vi kanske kan få ta över lite städjobb här på hostellet, med tanke på att de gillar oss så mycket. De blir nästan arga på oss när vi säger att vi inte gärna vill jobba inom restaurang.. Idag skulle vi ju till de där rockiga poolerna, men vi tog det chill uppe vid poolen efter en otroligt lång cykeltur till Coles (som egentligen inte är Coles, för det är Bi-Lo, vilket ni inte bryr er om..). Det var första gången på en cykel, med en hjälm bak&fram, i Australien. Första gången på länge som jag cyklade med hjälm, speciellt bak&fram. Jag och Johanna har blivit bra på att snacka deep-talk med varandra också, moha, men det är inget som vi kommer publicera i bloggen. Loseeers. Njuu ska jag träna lite munspeil, har nästan lärt mig "Du gamla, du fria".. Jag skulle dock mer än gärna ha en gitarr till hands, deet vore fantastiskt underbart. Inte för att jag kan spela så fantastiskt underbart, men för att jag kanske skulle lära mig lite härliga melodier.See yaah l8r!

Dagens låt:
Home - Edward Sharpe & The Magnetic zeros

(Fick höra den av en Norman från Norge, såklart. Han var helt såld på låten och det är jag också njuu. Han hette inte Marte dock...)

Ahara - 4K

Dag 39 28/11 2010

To cool for pool.

Yepp, det var lite för kallt idag för att steaka vid poolen. Men imorgon ska vi kanske åka till "the rockpools", det låter som att man kommer se kiss och sånt, men jag tror att de poolerna är ganska fräsha ändå. Med rock kan man också tro att det kommer bli massa ACDC, nog kommer det förhoppningsvis att vara en naturlig AC, annars kan det lätt bli lite för varmt. Nu är klockan för mycket för mig för att skriva något riktigt vettigt. Så får väl gå igenom dagen i vanlig ordning. Vi började med frukost, gick vidare till glass och sedan avslutade vi med middag i form av kyckling och nudlar. Jag spelade lite TCPP, en nyutvecklad sport som jag och Sonja (Svenska flicka på hostellet) hittade på i brist på annat (och för att gymmet var stängt). Det är svårt att förklara så det kommer förmodligen att visas på "Buttahara sportnytt".. Det blev lite poker vid sju snåret, jag spelade taktiskt och bra tills jag var tvungen att gå på toaletten. "Oh, well this is a win-win situation, cuz I really need to pee"... Sa jag samtidigt som jag gäspade, sträckte på mig och flyttade in alla mina marker framför mig. No more gambling for me loser.

Chris och Eric. Gör livet i Yamba ännu bättre.

Ahara.


Such a Canadian

En av anledningarna till att vi älskar Yamba.


Dag 38 27/11 2010

Whooop whooop. Jag har lärt mig 2 saker denna dag.

1. After sun är underskattat.
2. Fishtalk är fongunong (FUN)
3. De kör den där leken där två personer säger samma sak samtidigt och den ena säger "smurf" (vilket leder till att den som inte sa "smurf" måste vara tyst tills någon säger dens namn) i Israel, tror jag, också. Fast de säger inte "smurf" de säger "chips".. Detta förstod ni säkert inget av för ni är kanadensare.
4. Jag lärde mig mer än två saker idag.
5. Kyckling&curry är också underskattat.
6. Twilight får en att somna, på dagen.
7. Hyvää yötä.
8. Rar på Norska har inte samma betydelse som i Svenskan
9. Jag är tydligen en hetare version av Ellen Degeneres, enligt en full Australienare. Vet inte om han ragga eller om han bara svalt lite för mycket av det gyllene vattnet.


Ahara.
Lev i njuuet. Så let's pretend the future aint gonna come and the past never happend. Can't do that though..

Dag 37 26/11 2010

Idag (fredag) gick vi upp hiskligt tidigt. Det blev surf på morgonen för mig. Det ångras inte det minsta. Tog en grön våg. Fan vilken känsla det är. längtar till nästa gång lite smått så där. Faktiskt. Dagen rullade på med lite lyssnande på Twilight och en lång promenix till Coles. Vi fick inte skjuts som utlovats, eller om ärligheten ska fram så vågade vi inte fråga. När vi hade handlat klart såg vi Mel, chefens fru, hon erbjöd oss skjuts hem. Det tackar jag, mina blåsor mellan tårna tack vare flip-flopsen och Johanna för. Tack. Eller, thank you. Man måste ju skriva så att hon förstår. Efter tacos och en fantastisk chokladtårta fick jag något ryck och kunde inte sitta still. Vann tre pingismatcher och kallas numera för Ping-Pong. Dagen slutade sent och fortsatte lite till efter det, för min del, men bara på grund av mina sömnproblem. Inte ens en tråkig bok med "3000 otroliga fakta om Sverige" fick mig trött (vi hittade denna bok upstairs, vid köket).. Det kanske blir en lite videosnutt idag, men det återstår att se.
ahara

Dag 35-36

Dag 35 24/11 2010

 

Dagen till ära fyller Benny påBackpackers år här i Yamba, Alao known as Karlsson på taket. Han ville fira sin födelsedag på sjön, Rockfish-båten blev ett faktum. Vi var ute i värmen och solen i 4 timmar, delfiner hoppade framför båten med glädje och frihet. Efter det stannade vi 30 meter från en strand och då hoppade vi från båten med glädje och frihet. Jag var inte så noga med att smörja in mig, bara näsan. Trots detta var det bara snoken som blev utsatt för att transformeras till Rudolfs mule. Efter 4 härliga timmar på en båt där alla log och skrattade återvände vi till det kära hostellet. 1 timmes powernap och det var plötsligt dags för BBQ upstairs, lika lyckat som knäckebrö’ med skinka och senap vid jul. På tal om just det.. Jag trodde tidigare att man inte kommer sakna julen så mycket. När jag tänker på just det, knäckebrö’t alltså, inser jag att det kommer bli svårare än vad jag trott. Det bästa med Julen i år är att jag kommer fira den med min allra bästa vän, Johanna Skogh, vi kommer göra det vi känner för, inget schema som det står ”BORING” på här inte. Klart att Karl-Bertil kommer söka uppmärksamhet framåt augusti istället. Känns som att det är smällar man får ta liksom. Fork, varför tänker jag på julen njuu? Juste, knäckebrödet.


Ahara. Goo JUL (läs det med samma röst som Karl-Bertil)

 

Dag 36 25/11 2010

 

Ni vill kanske inte veta, men jag tänker berätta det ändå. Vi skulle åka till Coles för att handla veckans mat idag, men vi fick inte plats i bussen. Så chefen (inte Johanna denna gång) erbjöd sig att skjutsa oss dit imorgon. Dats waj vi lav Yjambsii! Idag har vi levt på nudlar, dock har det fått mig att njuta, det är faktiskt en härlig liten delikatess. Första Twilight boken ska få mig att somna idag, så att jag äntligen kan åka på en välförtjänt våg imorgon. Yesbox, njuu ska livet börja levas igen. Woooop Wooooop!!

 

 

(Jag börjar verrkligen lära mig ps njuu)

 

FYI, Twilight boken fick mig inte att somna. Låg vaken för länge.

Ahara.


I wouldn't change a thing

Känner att det är dags att visa min existens. Min frånvaro har berott på att jag tycker att min andra halva har leverat så bra och har därför backat undan lite. Givit henne en välförtjänt plats i the spotlight, so to speak. Dessutom är jag ju lycklig, det är inte alltid lätt att skriva då.


Lär inte kunna hitta någon inspiration för jag har inga fickor på mina byxor. ÖSK shortsen for the win. Saknar min familj. Alla mina familjer faktiskt, men det var inte det jag skulle berätta om. Jag skulle berätta om vad som händer här, för det är faktiskt här vi är. Men å andra sidan har Alice gjort det bra nog redan...

So.. Jag tänker alltså inte skriva om livets liv, men tänker ändå hålla ämnet lite och tala om Camp Rocks ”wouldn’t change a thing”.

 

"But why?" you think. För att det är ett soundtrack of Australien. Dah.

 

Eftersom att några(förmodligen bara 1, max 7) av våra läsare kan hittas bakom ett flöte skall jag ge er en mer detaljerad utläggning på varför denna låt kategoriseras som ett soundtrack.

 

För att göra det enkelt för oss alla, speciellt de vars hiss inte går hela vägen upp, vars tåg saknar lok, vars lok saknar vagnar och de som är lite smått från Canada, lägger jag upp den del av sången som är avgörande för dens öde:

“We’re like fire and rain, you can drive me insain, but I can’t stand mad at you for anything. We’re like venus and mars… nananana… And I wouldn’t change a thing.”

 

Steg två måste ju då bli att berätta för er hur fan jag tänker angående detta.
Ready, set, let's go:

 

1. När jag utsåg soundtracket regnade det, precis som det har gjort nästintill hela tiden. 2. Den senaste tiden har en liten brasa blivit till en vana. Att jag och Alice är "on fire" kan ses som en parentes. 3. Vi kan faktiskt stampa på varandras nerver men inte bli arga på varandra. 4. Den viktigaste, mars. Inte ätit det på ett tag dock, coles chokladen tar över, men mars är fortfarande en stor del av mitt australienska liv. 5. Dessutom skulle vi faktiskt inte vilja ändra på något just nu. This is the place to be. This is the life to live. Over and out. Skål.

jaharaBrister

Jag hade skrivit hur mycket som helst om mina dåliga sidor, tänkte att det kan vara kul att berätta om. Sen råkade allt försvinna för att jag tryckte på return. Detta leder till att jag inte kommer blogga om detta idag. Det är lite deprimerande att tänka på alla saker som man gör fel. Jag ska från och med njuu tänka mig för lite mer, trots allt. Jepp, att jag inte tänker mig för var en av punkterna. Jag hade verkligen ett bra inlägg på gång, suck..

Jag får försöka sova ett tag istället, så ska jag berätta vad vi gjort idag imorgon. Sweetness that is.

Ahara. Detta inlägg förtjänar Ingen bild. Fork.

Dag 34 23/11 2010

Ojvoj! Vad många gånger jag har skrattat idag, dag 34. Efter 34 dagar så kan jag med säkerhet säga att jag inte pratat så mycket engelska på en och samma dag som jag gjort idag. Lärt mig en hel del om Kanada också. Vi delar rum med två tjejer från Kanada, och idag myntade vi ett nytt slang för ordet korkad: Canadian (används inom engelskan, se nedan)

Canadian:
Bakom, dum, blåst, trög, knäpp, blåögd, blond, dum i huvet, aningslös, trögtänkt, puckad, pantad, bränd i kåpan, korkad, dumhuve, osmart, knasig, vrickad, konstig, kanadensisk.

Adjektiv:
Saknas eller präglas av brist på intellektuell skärpa

Substantiv:
Informellt: En person som inte är mycket till ljushuvud

Plural:
Canadians


"Such a canadian", "I never wanna be a canadian", "OMG, I'm almost canadian", "Wait, you're not a canadian are you?", "they're all canadians".

OBS!! ATTENTION! WARNING! HALLÅ!
Never mention on youre resumé that you're canadian.

 

Efter att ha fått ut allt detta ur mitt huvud känner jag att jag kommer sova gott. Men det säger jag bara. Jag kommer förmodligen sova som en vegemite (något äckligt pålägg som Australienare verkar älska). För alla kanadensare där ute, Jag kommer inte sova gott, jag kommer sova äckligt. Gosh!

 

Ahara - ss


Dag 33 22/11 2010

Tacos fiesta a la Johanna och Brallan, it is so forking tasty. Idag har varit en trött dag, men trots detta så har det varit mycket aktivitet på gatan. Många blickar har kastats åt vårt håll, speciellt tack vare en imitation av ett flygplan på en av Yambas gator. Min favoritgata. Snälla, tolka den meningen rätt, för jag menar det rätt. Om ni förstår vad jag menar?
Vi har det så bra här i Yamba, livets liv levs livligt av två Svenska flickor. Imorgon ska jag påminna golfbanan om att jag finns kvar i Yamba. Kanske blir att slå en hink med bollar för att fräscha upp mitt minne lite också. Saknar Innebandyn, saknar min familj, både Innebandyfamiljen och min mor & C/o.

Hej Mamma.
Hur har du det? Är du fortfarande coolast på jobbet? Hänger du mycket i Harge? Blir det mycket mat kvar på familjemiddagarna nu? Får du ha din choklad ifred nu? Saknar dig. Juste, Jag tror jag vill bli medlem på Ölands GK i sommar. Enbart alltså.

Hej Familjen min SvartVita armé.
Ni är förstås fortfarande starkast ute påi fältet. Skjuter och har er, den vita fredsflaggan börjar bli dammig antar jag. Hoppas ni hör min och Johannas stämma skrika "Men kör daa fö fa-an!" "Domarn är mutad" "Heja Heja" Osv. Ni betyder så jäkla mycket för mig. Ni kommer gå upp i ettan, eller hur?
Hejar såklart på hela ÖSK, King-Krilla och Super-Saras svettlukt känns hela vägen till Yamba.

Jag i Byron Bay.


Ahara.


Cuz We Can, and you can't

You know I'm rare
You stop and stare
You think I care
I don't
You talk real loud
But you aint saying nothing cool
I could fit your whole house in my swimming pool

My life's a fantasy
That you're not smart enough to even dream
My ice is making me freeze
You can try and try you can't beat me

So I'll cash my cheques and place my bets
And hope I'll always win
but Even if I don't I'm fucked because
I live a life of sin
But it's alright
I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Cuz I can


Dag 32 21/11 2010

Idag stod det mycket på mitt och min resekamrats schema. Vi, duktiga som vi var, gjorde allt. Vi gick heeela vägen till Coles för att köpa choklad, vilket slutade med lite kläder as well. Vi gjorde några sandänglar och en vacker sandlykta. Efter att ha levt livets liv på stranden väntade ett annat spektakel. Jag talar såklart om en liten sprakande brasa vid det stilla vattnet.  Lite fulla britter, lite franska uttryck och en naken kanadensare. Ja, kära noteringsblock, precis det man kan vänta sig hända på en mysig strandfest hände. Jag blev nerslängd i vattnet av samma kille som var naken, som tur var så var han inte naken i just det tillfället (thank God). En rullade sig i elden, han klarade sig, annars hade vi fått tacka fan för reseförsäkring. Lite strul hit och lite glöd dit. Lite skratt här och lite fnizZz där. Lite Hannah Montana skämt (som inte bara jag och Johanna verkar beskåda) berättades. Ganska mycket armhävning för min del.

 

Det är härliga tankar som spårar ur när man tittar in i en brasa så där, speciellt när den sprakar så mysigt. Fast många tankar var väldigt fredfulla och så klart, tankvärda.

 

En glädje fanns i allas blickar och en stämning som enbart kan beskrivas med ordet Lycka. Om det här är vad livet har att erbjuda. Bring it, just BRING it!


Ahara


Dag 31 20/11 2010

Dagen började klockan 11 am, det börjar bi en vana för oss att gå upp då. Denna sena frukost beror på två saker, och två saker only. Jetlag och det obra vädret. Det är väder i allra högsta grad. Allt förutom vädret är oväder, alla dagar i veckan.  Många skulle säga att det väder som vi har nu är oväder, men det är det alltså inte.  Givetvis. Tack vare vädret så används alla ”varma” kläder 31 och ingen variation sker, ganska booring. På tal om väder och vind (inte för att jag nämnt vind) hamnar mina tankar på Thailand, och längtan börjar växa mer och mer varje dag. Om allt blir som vi hoppas på så kommer det att bli legen-vänta-på-det-och-jag-hoppas-att-du-inte-är-laktosintolerant-för-nästa-del-av-det-här-ordet-är-dariskt. Angående klippet, så har jag personligen inga kommentarer. Medan vi är inne på kommentarer så måste jag passa på att berömma alla ”fans” (även de i rummet som bara kör) och tacka för att ni kommenterar, jag och Johanna förstår inte vad som tagit till folket ”up over”. Kan det vara en ny svininfluensa tro..? Vi gillar svininfluensor, en hel del, om det beror på det vill säga.

 

Idag gick vi upp klockan 8am, för att skypa med våra kära lagkamrater. Men våra kära lagkamrater gjorde inte det samma. Vi har bara varandra nu. Suck.

Ahara.

 


It's på

För att förstå följande klipp måste du:

Ha en väldigt låg högsta nivå
Klivit ut på djupt vatten
Hoppat av bussen på fel ställe (eller till och med missat den, med två meter)
Åkt rymdfärja till fel planet
Vara lite efter

Om du/ni känner dig/er träffade så tycker vi lite synd om dig/er. Fast egentligen inte.


Just like a tattoo

Jag tror att jag gillar livet lite för mycket för att kunna skriva. Det är liksom ett tillstånd då spärren visar sin existens lite extra. Men jag skrattar idag, kanske gråter jag sen. Jag lever i nuet, kanske ångrar mig sen, men jag skrattar idag. And that’s how we do it in Aussieland.

Känner verkligen att kapitel Sverige är avslutat. One mission is so fickin(tyska) completed.
jahara

Heaps better

Pisses me off. Tränade inte idag. Cock on a road damn it. Jag tänkte förut, och hade jag några bra meningar som jag tänkte skriva ner, men jag sa till mig själv “äsch, det kommer jag ihåg”. Well, cock on a road twice. Jag och Johanna shoppade loss på Coles igår. We haave food for an intire lifetime.

 

Kängurulyckan verkar vilja vänta, vi såg inte någon när vi var på jakt sekunder efter att natten krypigt oss inpå. De brukar hålla till på golfbanan, men tydligen så hade de nog årsmöte långt in i skogarna. Det var fest på YHA Backpackers det var väldigt många som tog steget upp mot puben där alla lokalbor tydligen hänger. Det var väl en 50 personer när vi kom, hela stan va på besök med andra ord. Jag gjorde mina moves på dansgolvet och fick totalt 4 personer att göra 10 armhävningar. Det är en typ av lek som hela hostellet är med på, om man säger ordet M-I-N-E så straffas man direkt. En typ av mental avrättning för svaga armar. Jag erkänner, jag har gjort en del armhävningar jag också, 20 stycken på en vecka. But no more I tell you guys, cuz i’m gonna get heaps better at it, åwesome!

 

Med tummarna upp i taket i samband med ett snabbt litet lyft på hälarna säger jag “oh, that’s spiffing” följt av ett töntigt leende.

se vad bra jag blivit i Photoshop, tack J0rr3!!


Ahara.

 


Help needed

Jag har ett litet önskemål...
Skulle ni fans kunna berätta för mig vilka som har åkt ut idol?

jahara.

Dag 29 18/11 2010

Vi fick 4 nya rumskompisar igår, och de har nog aldrig fått ett så bra välkomnande som de fick av oss. De kommer aldrig träffa några som oss. Jag och Johanna är för bra. Mycket ska bevisas för att få mig att ändra uppfattning om det. Även fast vi i detta nu är ganska sega. Jag somnade tidigt igår, men jag vaknade å andra sidan vid 5 och något höll mig vaken till 7, så man kan säga att jag trots allt gjorde mitt. Idag styrs bussen mot Coles, vi har skrivit en inköpslista som innehåller lika mycket som en togarulle. Pasta är en svordom i detta nu, vi är så trötta på det. Det är som att se samma film 7 gånger i rad utan reklam. Det blir liksom inte mindre spännande än så. Hade det varit reklam (typ lite skinka eller kyckling) hade man kanske gillat läget lite mer. Det finns ingen ugn här heller. Kladdkaka är en dyr tanke. Johannas mor, Birgitta, tipsade om chokladbollar. Ni skulle sett hur Johanna sken upp när jag sa det nu mera magiska ordet, chokladbollar.

 

På grund av, eller tack vare regnet som piskat mot vårt fönster hela dagen blev mycket skapat. Johanna tog några bilder när jag lekte i min klätterställning. Ett antal videobloggar blev captured och MTV Cribs var på besök. Lugn kära fans, inte allt på en gång. Bara en hel drös med bilder på mig. Njut av stunden.

 

 

 

 

 

ahara


News from OZMånga knasigheter små, vi är wierd båda två..

Svar

Krillan om 5/11 – 7:19PM:

Great mate!

Svar: FYI, for you information, gr8 m8.

-

moa om Dag 10 1800 steg, trappsteg.:

ne har du på dig armbandet joahanna ;) :)

Svar: Tar aldrig av mig det!

-

Nemo om Blue-fucking-mountains:

Äntligen fler bilder,,,mjau

Svar: Mamma, det här är inte okej. Inte okej.

-

ellen om sunny day on a friday:

Snygg blogg

Svar: Ja? Vi har ju tänkt ta avstånd från hela kontaktnätet i Sverige, men bloggen är för snygg…

 

 

Buttahara

 


Buttahara bugar

Vi bugar och bockar, äter tårta och tjockar.
Dedikerat till en liten Krilla, som borde vara hemmafru och bo i en fet villa.
Hon fyller idag, hon är redan 12 år vid detta lag.
Vi tänder 12 ljus för dig här, medans du är där. 
Vi gratulerar samtidigt som vi nynnar på "Älgarna demonstrerar"

Buttahara

Dag 27 . 16/11 2010

Det blev ingen simning idag, men vi slog till med ett brottarpass, var kommer all energi från helt plötsligt? Först var jag helt utslagen, sen fick jag energi som om jag hette Elon. Sökte jobb på tre ställen och sen blev det Bowling, alltså inte riktig Bowling. Tråkig Bowling, men kul vare.. (va?) Det kom två nya Svenskar in i vår reseupplevelse också. En tjej och kille som var från Karlstad, Pernilla och Björn. Båda spelar innebandy, Pernilla i Karlstad, vi känner igen henne. Galet. Helt Galet. Hon är frisör, jag har bokat tid hos henne. Återigen, värt. SKÅL!!

 

ahara


Dag 24 (dag 13 av surfcamp)

Undrar hur alla har det back home, up over. Up over in Sweden. All snö. Allt skrapa rutor på morgonen och glömma handskar så man fryser om hela händerna. All pinsamhet vad gäller allt halkande på stortorget. Mitt största fan någonsin har jag nu bredvid min säng, lite skrämmande. Idag har varit en bra dag. Johanna och jag är riktigt roliga, i alla fall jag. Jag tänkte just kommentera maten med scheiche schnitzel, (stora schnitzel) men kom ganska snabbt på att scheiche betyder bajs/skit..

Idag skaffade vi mobile broadband, behöver jag skriva mer? Jajust. Vi kom till Coolangatta, jag gillart! Det är coolt, som man hör på namnet. Cool but so hot, maybe they should rename it to Hotangatta.

Sweet Niblets.

 

 

ahara.


It’s cool 13/11 13:15PM

Medan bror och jag vandrar runt i shorts, äter livets glass och steker på stranden dekoreras Coolangatta med julgranar. En del av mig känner att man kan finna fem fel med detta, men den större delen känner att allt är så jävla rätt.

 

Jag har just sökt jobb och nu gör Alice detsamma. Går det vår väg blir vi anställda på något av Queensland theme parks. Jag håller tummarna för Movie World. Bajs vad åwesome det vore. Vilket som så lutar det mot Yamba imorgon. Finfint serru. Om vi glassar eller kommer att tagga jobb där är för mig oklart, måste tala med den visare halvan senare. Kanske fattar vi beslutet på stranden, eller undertiden vi äter livets glass. Framtiden vet.

 

På tal om livet- this is it.

 

Coolt,  M8!

jahara

 


10/11 8:51 PM

Vi har tydligen varit borta i 3 veckor nu. 3 veckor, 0 jobb, 7 hostel, ca 10 nyfunna vänner, minst lika många besökte städer och ställen. 3 veckor och vi har inte ens börjat.

Imorgon åker vi till Coolangatta för surfcampets 4 sista dagar. Ryktas om boende på ett hotell, vågar dock inte hoppas på för mycket(det skabbigaste hostelet so far). Innan vi lämnar Byron Bay är det väl min skyldighet att skriva något om det. Ready? Here it comes. It’s not Yamba. Och! Jag har varit krasslig och redan tröttnat lite på surfingen så det blev bara ett pass och typ en våg med brädan. Vågen sög så jag gjorde detsamma.

Idag har vi turistat, knäppte snygga bilder och besökte stadens enda attraktion, the lighthouse.

Men what to say?

It’s not Yamba!

Bye, champ!

jahara

 

 


Dag 21 (dag 10 av surfcamp)

21 dagar är lika mycket som 3 veckor. 3 veckor och jag längtar redan hem. Till Yamba.  Där jag sa det. Yamba är mitt hem, det har nog alltid varit så. Idag surfade jag, det kom en otroligt stor våg, jag sveptes omkull och fick ont i nacken, suck. Därefter tog jag och Djorr en promenix på 3 timmar genom regnskog och dyl. Vad seg man blir av att inte göra någonting om dagarna tänkte jag precis skriva men ångrade mig ganska snabbt.

Alice.

 

 


(Hey turister!)

 


Dag 5 - 8, tror jag...

Dag 5 25/10 - Collaroy beach

Igår flyttade vi bort från city till ett working hostell. Gick till supermarket, köpte dyr mat i form av gyllene nudlar. Väl tillbaka fick vi skånskgryta av två gossar från, såklart, Skåne. Efter maten tänkte vi att det var dags att vila, klockan var 7.15 pm. Vi vaknade 13.5 timmar senare. 8.45 am. Skön liten powernap. Nu funderas det, tankar flyger och alla dessa tankar är om frukost. Ait! Surf idag kanske?

Ahara.

Dag 6 26/10 - Steves place

Haha, glömde jag att berätta om killen (gubben) vi träffade på supermarket, ja det gjorde jag ju. Se där. Vi tyckte att 30 dollar per natt och person är mycket att punga ut för 4 snåla backpacker som just kommit till kontinenten. Så vi kom på att Steve, killen (gubben) vi träffade på supermarket, kunde kanske erbjuda lite logi. Juste. Vi träffade en kille (gubbe) på det supermarket som är placerat i Collaroy. Hans fru var Svensk och det är tydligen vi också.

Dag 8 28/10 - YHA Central

Igår drog vi en favvo i repris, powernap klockan 7 pm....

Tillbaka till storstan, Sydney, rent av älskar den friska luften. Utan en gnutta ironi kan jag strongt säga att avgaser luktar gott.

Ahara.

 

 


5/11 – 7:19PM

Yamba är yaaaaooosha. Solen skiner, stränder i massor, trevlig(sjukt trevlig) personal, god mat och skönt folk som bor här. Vi kommer troligtvis att lämna detta hostel med många nya FB-friends. Åwesome, som man säger här i Aussieland. Precis som ey, mate, champ, no worries, guys osv. Ungefär som att britter säger fuck hela tiden.
På tal om britter så bor det en riktigt rolig sådan här. Chris heter mannen. På tal om Chris så hette en av instruktörerna på surfcamp det också, tror dock att han föredrar Chriso. Han var i alle fall ball och tog riktigt bra bilder, dock inga på mig och Alice. Blev inspirerad på nytt gällande både foto och film. Jag tackar pojken, and the champ, för det och bockar lite extra för ögongodiset.

Dagen då…(någonstans i detta inlägg har dagen blivit nästa dag, alltså 6/11)

Det har regnat konstant. Vi tänkte surfa, eller Alice tänkte surfa, med det tedde sig inte. Istället blev det 2 filmer, 2 Hannah Montana avsnitt, många sidor i boken, lite godis och lite facebookande. Jag kan inte kalla en sådan dag för värdelös. Ter sig icke!

God natt NB, glöm inte att be till surfguden innan du somnar. (Funkade som fan faktiskt)
Puss!

jahara


Dag 10 1800 steg, trappsteg.

900 ner och 900 upp. Efter det var vägen hem en fröjd (egentligen inte, jag var så trött i benen att jag kände mig som en kanelbulle). Jag duschade länge för att få bort all svett som samlats under dagen. En ren och godluktande sovstund väntades, och en morgonfrilla vid 5 tiden (pm).

TACOS, fiesta, Ooupa, godaste maten på heeela vistelsen än så länge, jag är fortfarande mätt, 5 timmar senare. Inte normalt mates, inte normalt. Gosh, klockan är: läggdags för otroligt längesen


(Tänkte lämna Johanna där först, men sen såg jag den här skylten...)

Ahara - En trappa pappa papa pa pa pa pa pa paaaaaaaa (Rap das armas)


Dag 9 – 29/10 @ blå bärg

Blue Mountains here we come are. Jag och Johanna har nu åkt 2 timmar I sunkigt 2 deckståg (ja det innebär att Sverige återigen tar platsen som årets efterblivare). Väl framme blir det frukost (1.15 pm) SUBWAY, efter den godbiten började vi vår vandring mot vårt kära hem de kommande dagarna. På vägen kom Johanna på att hon behövde allergipilz, och hon fann dessa (äntligen slipper folk tro att jag reser med en elefant, förstår ni vilka blickar jag får?!? ) (skämt och sisdo, tycker synd om henne och hoppas att tabletterna fungerar). Efter denna Relif, SOVA. Ett av resans kanske ljusaste naps. Shopping på nya favoriten Coles.

Spagetti: $0.59
sås: $1.05
Middag: DONE.

Vi tillagade vår middag (förlåt, Johanna tillagade vår middag) vid 10 tiden (pm) efter en Photoshop lektion. Därefter blev det Backgammon, stavning? Egna regler? WTF? Nu äre sov dags.

SWEET-Fucking-AS!ahara

Blue-fucking-mountains

Nu bloggar vi bara för att vi har så snygga bilder att lägga upp...
Fler bilder från Blue Mountains kommer i samband med noteringsinlägg från den vistelsen.Byron Baaay, hay hay!

Vi befinner oss i Byron Bay, stallet alla talar om? Jag har inte riktigt forstatt varfor an, det ar som vilken liten by som helst, fast lite skabbigare. Vi har just baxat lite graits internet pa en (typ?) resebyra. Vi gillar gratis, gratis ar mycket gott. Men man far akta sig sa man inte tar for mycket av det goda. I varsta fall kanske man inte vet hur man betalar och gor ratt for sig. Men ar man en snal backpacker sa ar man. Vi bada har har redan borjat jamfora allt med Yamba, ett tydligt tecken pa att vi trivdes riktigt fantastiskt dar nere. Det kommer sluta med att vi aker dit och soker jobb, kanns som det enda ratta. Far vi inte jobb dar sa har vi kollat upp lite fruktplockning med mera runt om i landet, nojes parken i Sydney finns fortfarande kvar och i varsta fall kommer vi bara aka hem lite tidigare an beraknat. Det ar mycket troligt inte sa det kommer att bli. Sa alla som for en sekund (eller langre om ni laser valdigt langsamt) suckade av lattnad i hopp om att se oss tidigare an beraknat far ta tillbaka den dar sucken och fortsatta plagas tack vare var franvaro. 

(Vi ska fixa mobilt bredband, men om nagra dagar kanske..)

Ahara. Byron Bej -- nej..

Dag 9-17

Blue mountins here we come, are, was.... ohh?!!
Fasen.. Orkar inte skriva mer.. Skriver vad mitt noteringsblock har att saga om nagra dagar kanske.

See yaaah!

ahara.

RSS 2.0