ButtaharaNu vill vi inte ha nagra fler fragor pa detta, inte heller nagra felaktiga uttalanden.
Fragor pa de? (hihi)

G'morgon

Yes, it's a new day, and a perfect way to start it is to wake up! When thats done, no worries.

Nu sitter man och ska skypa, lyckas inte sa bra med tanke pa att ingen ar inne.. Men det gor inget, jag passar istallet pa att blogga. Jag kan ju skriva om vad som star pa dagens schema.

Idag bar det som sagt av till blaa berg. Ser fram emot det, en hel helg i bushen, S-ea-ww--eeee--t! Spindlar, gegga och ett antal fina vyer. Vi aker nog dit om 2 timmar for att fa ut sa mycket tid som mojligt, vi vet inte hur vi aker dit an, och ar inte riktigt sakra pa om vi verkligen kan aka om tva timmar. Om det ar buss som galler sa kanske vi maste vanta i tva timmar till om tidtabellen ar som expressbussen, 841, till Askersund. Men jag tror att det blir rail hela vagen, lyx, jag vet. Nu are frukost som star nest pa tur.

Vad har ni pa schemat en san vacker fredag som denna?

Ahara.

Ready, set, we wen't

And arrived.

Sitter på min våning av sängen och väntar på att klockan ska bli 9.
Dagen till
ära, den ska fångas. WTC ska lära oss lite om livet och livet ska lära oss om...(skriv in något smart vid senare tillfälle)

B
örjar inse lite vad som händer. Detta är ingen klassresa. Jag är inte i Sverige och kommer inte att vara det om 2 veckor. Detta är Sydney. Detta är början. Detta är livet.

jahara- torsdagmorgon, typ dag 1.
(inl
ägg från noteringsboken)

Sydney, all over again

Yes, we're back to square one. Sydney, the Work & Travel Office och YHA Central.. Sydney ar en ganska trevlig stad, men jag har inte akt till andra sidan klotet for att kanna doften av avgaser som praktiskt taget tar over, inte akt hit for att komma till typ Stockholm, ne ne. Det ar minsann tur att vi ska ut till bushen imorgon, ut till Blue mountains mer precis. Dar ska vi se the wild side of Sydney, bland annat ska vi paddla kanot, cykla och vandra i skogen och se "the three sisters". Jag ska dopa om dem till "Alice, Louise och Helene"..

Pa lordag planerar jag och Johanna att ata tacos, vi saknar verkligen den Svenska husmanskosten, sa varfor inte lite fredagsmys pa en lordagssafton.. Pa tal om mat och den Svenska husmanskosten, ikvall blir det Pasta och kottfarssas.. Gott!!

Nu vidare for att hamta ut det Australienska kontokortet.

Ahara.

Surrounded by ocean

Hola Sweden!

This is la chica that is living in the Aussiepussieland. Jag vill helst inte blogga. Jag noteringsbokar instead. Mycket battre respons pa den.
Men Mamma, pappa, farmor, farfar och alla andra i min kara familj, plus Mouna, Annelie och Krilla, fortjanar en update.

Vader: Sol
Utsikt: Curl curl beach
Boende: Fint och gratis
Sallskap: Toppat
Planer for dagen: Bli bryn
Mat: Njudlar

Fragor pa de?

Jaha-ra

Onödigt, fullt ut

Det tar sån fruktansvärt lång tid att lägga upp bilder här så jag ger lite smått upp. Kanske sätter mig på mcdonalds och gör ett försök till då det är gratis, men det finns inget här i Collaroy så...

På återhörande gott folk.

Johanna

@ Collaroy beach

G'Morgon!

Maste bara forklara en sak som jag gladeligen kom pa. Vi ar ju pa andra sidan, vi ar ju upp&ner om man ser det fran Sveriges perspektiv, sa en tumme ner blir en tumme upp. 

Igar flyttade vi bort fran stans alla rattor (ja stora feta rattor med ackligt langa svansar) och Subways (restaurangen alltsa), ut till en liten by kan man val kalla det. Denna by erbjuder oss bada jobb och surfing. nar vi kom fram bestamde vi oss for att ga till ett supermarket och kopa lite frukost och nudlar till middag. Det slutade med att vi blev bjudna av tva grabbar fran Skane, riktig skanegryta stod pa bordet. Efter middagen blev det lite rundpingis och sen en powernap.. Vixy sa "vi kan val bara vila lite"... Idag vaknade vi klockan 8.45 efter en 13.5 timmar lang vilopaus..

Lat mig beratta lite om de tva tjejer vi bor med. Vicky och Micky, aven kallad Makaila och Veaky. De ar tva korkade tjejer fran Gbg med glimten i ogonen, de gillar langa skogspromenader och garna lite vitlok pa det. De har inte sa mycket koll, men herregud vad de ar roliga. Makaila glommer jamt nyckeln in till rummet, och idag oppnade vi inte nar hon ville in. Lite sa vi fordriver vara dagar...  

Det finns en asfrack golfbana i narheten som ar omringad av havet, dar ska jag soka jobb idag. Om jag far modet till mig sa kommer jag nog springa ner till havet for att prova mina surfskills...

Ahara. 

Update

Vill ni se bilder och dylikt, ge oss pengar sa vi can afford internet on my computer.

Just printed out some CV's, now we will enjoy the sun and maybe a subway. Future will tell yah all.

Johanna.

2010-10-21 typ kl 1 på natta

Kära fans.

Välkomna hem från jobb och skola.

Jag sitter här och försöker inse att jag nu är i Australien och kommer att fortsätta att vara här i en bra tid framöver. Det är mycket att ta in och det är jävligt svårt att göra det också.

Eftersom att ni säkert vill veta tänker jag berätta för er att flygresorna har gått bra, däremot var jag tvungen att göra mig av med 200g geisha. It broke my heart.

Ni är nog också intresserade av att veta att det Hostel vi bor på är helt okej. Duger gott och väl för 4nätter. Däremot befinner sig min mate i ett helt annat rum. Livet får fortskrida.

 

Jag har även ett faktum att berätta, ett faktum som sätter en idiotstämpel på min panna. Jag skrev fel PIN en gång, sen en gång till och efter det skrev jag faktiskt fel igen. Jag har ingen aning om vart pappret med min PUK kod kan vara. Känns det gött? Absolut. Jag är ju inte helt nummerlös utan har mitt aussiepussie nummer nu också. Mina kamrater ser det på Facebook. När jag ändå är inne på nummer kan jag lite snyggt hoppa in på min mobil, min nya mobil. För cirkus 2 månader sen skulle Dialect skicka mig en HTC, när den inte hade kommit i måndags ringde jag och frågade vad de höll på med. Samtalet slutade med att han skickade iväg Sonys X10 mini som skulle levereras redan på tisdag morgon. Tisdag morgon kom, men inte någon mobil. Innan pappa körde oss till Arlanda tyckte han ändå att vi borde åka och kolla igen. Ingen mobil. Då bestämmer sig pappa för att jaga brevbäraren och precis när jag har sagt att vi ger upp det här, finner vi nissen. Pappa ut ur bilen, får ett brev, vi åker till Ica, hämtar mitt paket och jag öppnar den. En HTC. Se på fan.

 

Nog om Sverige nu. Dags att slagga ju.

 

jahara.


Bilder


Första dagen, på väg till Subway


Andra dagen, möjligtvis första. Chill vid hamnen.


Jag och Victoria, apnöjda efter att ha hittat hem- Collaroy.


On la Ferry on the way back to Sydney
Makajla y Ellen den generösa


sunny day on a friday

Yeeeeeees. But no. Inga jobb so far, men bostad on sunday is fixed. Let's call it bostad, but egentligen are det ett hostell. Fan vad det ar svart att skriva pa denna dator, jag skulle latt kunna komma hem for ett vanligt tangentbord. NOOOT! Vi har hittat ett litet samhalle utanfor Sydney som heter Mainly och utanfor det ligger varat paradise, Collaroy, jattefin strand och det ar latt att fa jobb so vi hoppas att vi kommer kunna vara kvar har i narheten ett litet tag i alla fall!

Ahara - Solskyddsfaktor. Yeeeeeeeees.


Location: Sydney

Yes, nu kommer det inte att finnas nagra a a o'n ( *a, 'a' eller 'o' ) i vara inlagg, bara ibland. Spannande.
Will tell you all about our little adventure on the airport in Thailand, but we'll take that next time..
Jag ska i alla fall gifta mig down here. Sa vi kanske inte ses mer. Bara genom Skype. Adjooos!!

Ahara.

Good day Mates!

We're walking around in shorts and t-shirts and it feels pretty awesome.

1 dag

"Wanna feel the warm breeze
Sleep under a palm tree
Feel the rush of the ocean

Get onboard a fast train
Travel on a jet plane, far away
And breakaway"

Åh vänta. Jag ska ju.

jHARA

Avresa..

.. Snart check!

Ligger här och har flera tankar. De flesta kretsar kring varför jag inte kan sova. Har haft svårt med det de senaste dagarna. Intressant, kanske någon tycker. Beror det på den resa jag har framför mig? Beror det på allt man måste lämna bakom sig? Beror det på dig? Beror det på honom? Beror det på henne? Beror det på att jag inte ens försöker sova? Beror det på att jag är lite hungrig? Kan svaret vara så simpelt? Nej. Jag vet vad det beror på. Det beror på mig. (Beror är ett fult ord, ska inte skriva det mer). Denna analys gav mig fler frågor än svar.
Nu ska jag dra igång en spellista med bara låtar av Enya, det måste göra att man somnar. Erkänner dock att jag lyssnat på det ett tag och det hjälper faktiskt inte. Ska nog räkna kängurusar i stället. Återkommer om det inte hjälper.
Ahara.

Men Buttahara, vad händer?

Vi fikar. Så sch!

God dag

Lyfter på hatten. Bugar och bockar. Varför?
Jag vet inte.

MEN!
Kanske för att...

1. Mamma kommer hem om 3 timmar och jag har icke städat som jag har lovat.
2. Jag åt min sista måltid på MAX idag. Känns som om en del av mig har dött. True story.
3. Jag har ett how I met your mother avsnitt som väntar på mig.

Vem försöker jag lura? Jag ville bara lägga upp den här bilden.jahara.

11 dagar kvar.

Med 12 dagar kvar börjar allt att ordna upp sig. Igår var dagen då vi fixade de viktigaste av allt. Johanna var nog den som gjorde mest dock. Hon fixade sig ett körkort, grattis förresten, vet inte om jag sagt det än. Men nog talat om det Johanna firrade på egen hand. Tillsammans köpte vi varsin backpack. Mckinley heter märket och den verkar vara otroligt prisvärd. De vi köpte kostade "bara" 1300 kr/st. Det fanns andra som låg över 3000 kr/st. De var inte dubbelt så stora så jag förstår inte vad som möjligtvis kan höja priset så enormt. Kanske hade köpt en sådan om det fanns en propell så man kan flyga med den, men den hade ju inte det så jag nöjde mig med den "billiga" varianten. Vad gjorde vi mer kan man undra? Vi köpte en röd matta till söndagens partaj. Vi posade framför en kamera med tema Suit-up!
                                  
Ahara.


Raise your glass

Ikväll firar vi med kvinnan som alltid levererar.

Party Crasher,
Penny Snatcher,
Call me up if you want gangsta
Don't be fancy, just get dancey
Why so serious?Inte okej pappa, inte okej

Pappa: Alla uteliggare har fått löneförhöjning nu
Jag: Eh, okej?
Pappa: Ja, de har ju höjt panten.


jahara

RSS 2.0